BExP-topcollege over de Brand & Business Case van Blokker

Een voormalig familiebedrijf in zwaar weer

In 1975 krijgt Jaap Blokker, kleinzoon van oprichter Jacob Blokker, de leiding over het familiebedrijf Blokker. Samen met zijn broer Ab bouwt hij het bedrijf uit tot een imperium. Als Jaap Blokker in 2011 overlijdt, telt het retailconcern bijna 3.000 winkels en behaalt het €2,7 miljard omzet. Na de dood van Jaap Blokker begint het concern te scheuren. In 2014 lijdt het 120 jaar oude bedrijf zelfs voor het eerst verlies. De rest is geschiedenis. Meerdere topmannen, verliesgevende jaren en winkelen formuleverkopen later neemt Michiel Witteveen, ceo van Blokker Holding, winkelketen Blokker over en gaat het bedrijf een nieuwe fase in.

Blokker: transformatie in een uitdagend retaillandschap

Wij zijn vereerd dat wij tijdens het eerstvolgende BExP-topcollege op woensdag 11 december a.s. twee vooraanstaande keynote speakers mogen verwelkomen. RUDOLPH VAN DER KRAAN (CMO van Blokker) geeft inzicht in de brand & business case van Blokker. Hoe gaan hij en zijn collega’s ervoor zorgen dat Blokker weer een succesvolle winkelformule wordt? Welke invulling krijgt het retailmerk Blokker? En wat zijn/worden de belangrijkste uitdagingen op weg naar succes? Eén uitdaging is helder: de transformatie van Blokker moet plaatsvinden in een zeer dynamisch retaillandschap. Internationaal retailexpert FRANK QUIX (Q&A Research & Consultancy) schetst daarom voorafgaand aan de brand & business case van Blokker de belangrijkste trends en ontwikkelingen in het retail Umfeld.

Brand Executive Platform (BExP)

Het Brand Executive Platform (BExP) is een kennisplatform waar merk- en marketingprofessionals hun kennis en visie op het gebied van markt- en merkgeoriënteerd ondernemen kunnen verrijken, uitwisselen en bediscussiëren. Het BExP verzorgt 4 topcolleges per jaar waar thought leaders uit de wetenschap, consultancy en het bedrijfsleven in een mix van theorie en praktijk hun visie en ideeën uitwisselen met de deelnemers.

Wilt u meer weten over het Brand Executive Platform (BExP)? Vult u hieronder dan geheel vrijblijvend uw gegevens in. We sturen u graag meer informatie.

     (*)=verplicht veld