BExP-topcollege over Alibaba – de snelweg naar China voor (retail)merken?!

In 1999 richt Jack Ma, voormalig leraar Engels, vanuit zijn huiskamer internetmarktplaats Alibaba op. Ruim achttien jaar na dato wordt er voor bijna $800 miljard verhandeld op Alibaba’s Chinese retailplatforms en heeft het een indrukwekkende portefeuille met activiteiten: van de Chinese marktplaats Taobao en de retailplatforms Tmall en Tmall Global tot betaal- en clouddiensten als Alipay en Alicloud. Alibaba’s beursgang levert in 2014 het recordbedrag van $25 miljard op. Om de Europese expansie te versnellen en Europese bedrijven en merken kansen te bieden op de Chinese markt, opent de Chinese internetreus in rap tempo kantoren in Italië, Duitsland, Frankrijk en de UK. In mei 2016 strijkt Alibaba neer in de Benelux.

Onze keynote speaker: Roland Palmer

Tijdens het BExP-topcollege op dinsdag 2 oktober a.s. gaat Alibaba-topman ROLAND PALMER onder andere in op Alibaba’s platformstrategie en merkenbeleid, de talrijke activiteiten van het concern en de verschillen met andere platformgiganten als JD.com en Amazon. Daarnaast bediscussieert hij uitgebreid de commerciële kansen die Alibaba (retail)merken in China biedt.

De Brits-Nederlandse Roland Palmer studeerde aan de University of Oxford en behaalde zijn MBA-titel op de Zwitserse IMD business school. Na zijn studie werkte Palmer voor Unilever, Coca-Cola en Bain & Company, waarna hij in 2008 toetrad tot de Raad van Bestuur van Blokker Holding. Na het overlijden van zijn oom Jaap Blokker was Palmer van 2011 tot 2015 ceo van het familiebedrijf. In 2016 werd hij benoemd tot managing director van Alibaba Benelux.

Brand Executive Platform (BExP)

Het Brand Executive Platform (BExP) is een kennisplatform waar merk- en marketingprofessionals hun kennis en visie op het gebied van markt- en merkgeoriënteerd ondernemen kunnen verrijken, uitwisselen en bediscussiëren. Het BExP verzorgt 4 topcolleges per jaar waar thought leaders uit de wetenschap, consultancy en het bedrijfsleven in een mix van theorie en praktijk hun visie en ideeën uitwisselen met de deelnemers.