BExP-topcollege over Neuro Branding (12 april 2018)

In zijn beroemde boek ‘Thinking Fast and Slow’ (2011) stelt econoom, psycholoog en Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman dat een groot deel van onze dagelijkse beslissingen als burger en consument intuïtief en onbewust plaatsvindt. Het is dan ook niet verrassend dat neuromarketing en -onderzoek zich in grote belangstelling mogen verheugen van marketeers om de onbewuste processen in het consumentenbrein beter te begrijpen en op zoek te gaan naar de de zogeheten koopknop.

De (on)mogelijkheden van Neuro Branding

Neuromarketing en –onderzoek zijn echter niet onomstreden. Zo menen critici dat het niet ethisch is om medische kennis en technieken in te zetten voor commerciële doeleinden en de consument willoos over te leveren aan marketeers. Sommigen geloven er helemaal niet in en spreken zelfs van kwakzalverij.

Tijdens het BExP-topcollege op 12 april gaan we samen met Prof. dr. Willem Verbeke en Prof. dr. Victor Lamme uitgebreid in op de mogelijkheden en onmogelijkheden van de inzet van neurowetenschap en –onderzoek in marketing en branding. Het BExP-topcollege biedt u de laatste inzichten op het gebied van neuromarketing en –branding en stelt u in de gelegenheid om zelf een antwoord te formuleren op de vraag welke toegevoegde waarde deze nieuwe wetenschap voor uw merk of organisatie kan hebben. Kortom, een topcollege dat u als marketeer en/of merkenbouwer niet mag missen!